Welcome to the online space of the Fejes Academy

Fejes Art Academy Association combines Hungarian musical traditions with an innovative educational method, thus implementing the supporting of talent in Hungary and abroad in the form of master classes, concerts and all-arts festivals. The members of our dynamic team have significant professional experience in all areas of music, fine arts, education, and organizing cultural events.

Fejes Krisztina

About us

The aim of Fejes Art Academy Association is to care for, train and socially support young talents in Hungary and abroad. Pianist Krisztina Fejes, a pianist with roots in Transylvania, has been leading an innovative talent development program with international artist friends, cultural leaders, instrument experts and media partners since its establishment in 2020. Fejes Art Academy Association strives to help the development and career orientation of as many talents as possible with real values ​​in both domestic and international art life, and to provide long-term support for young people in all areas of talent training. In addition to master classes, concerts and music festivals, she develops a study scholarship scheme involving an ever-expanding circle of patrons and friends. This social engagement allows culture lovers to be actively involved in the life and value creation of the next generation.

Teachers

News

Parlando zenepedagogiai folyoirat

https://www.parlando.hu/2023/2023-5/Palfy_Zsuzsa.pdf

A Balatonnál rendezik meg a Káli Klasszik Fesztivált

Koncertekkel, mesterkurzusokkal, képzőművészeti kiállításokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket a Káli Klasszik 2023-on, a Fejes Művészeti Akadémia zenei fesztiválján július 27-30. között a Balaton északi partján.

https://papageno.hu/intermezzo/2023/07/a-balatonnal-rendezik-meg-a-kali-klasszik-fesztivalt/

Újszerű komolyzenei élmények a Káli-medencében

Július 27-e és 30-a között a Káli Klasszik Fesztivál & Nyári Akadémia a komolyzene központjává teszi a Káli-medencét.

https://veszprembalaton2023.hu/hir/ujszeru-komolyzenei-elmenyek-a-kali-medenceben

Fejes Academy Rajzpályázat

Erdélyi diákok rajzai inspirálták a Fejes Művészeti Akadémia logóját 2020 decemberében a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Líceum és a Fejes
Művészeti Akadémia közös pályázatot hirdetett, melynek keretein belül a líceum diákjai, növendékei küldhettek be rajzokat, amelyekből a zsűri döntése nyomán megszülethetett az egyesület új, fiatalok inspirálta logója.

A logópályázat célkitűzése az volt, hogy az akadémia fő tevékenysége: zenei- és képzőművészeti tehetségek felkutatása, támogatása, mesterkurzusok, kiállítások, koncertek szervezése egyaránt jelenjen meg az új vizuális elemben. Az egyesület tagjainak véleménye alapján a logó a csodaszarvas motívumán alapult, Bartók Béla Cantata Profana művének ihletéből. A nagy érdeklődés övezte logópályázatra 36 munka érkezett be, amelyekből a rangos zsűri három pályaművet díjazott. A három dobogós oklevelet kapott, míg az első két helyezett rajzból grafikus készítette el a Fejes Művészeti Akadémia új, azóta is használt, az egyesület filozófiáját, szemléletmódját és küldetéstudatát egyaránt kifejező logóját. Az első három helyezett:

1. Kandó Zsanett,
2. Berei Brigitta,
3. Péter Noémi.
A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet a diákok pályaműveit 2021 január 15-én egy kiállítás keretén belül mutatta be a nagyközönségnek, az érdeklődők egészen a hónap végéig tekinthették meg a legkisebbek rajzait.A Fejes Akadémia művészeti képzésében alapvető fontosságú a fiatal alkotók, művészek és növendékek támogatása. A Liszt, Dohnányi és Bartók fémjelezte magyar zongoraiskola vezérfonalával megújítva a mai korszellemhez igazodó új zenei képzést alkot. Ez az új, élményközpontú megközelítés olyan impulzusokat ad a diákoknak, amely segít nyitottá válni, miközben érdekes formában, a tehetségüket kibontakoztatva hosszú távon minőségi alapot ad a további zenetanuláshoz és az utánpótlás neveléshez.

Mesterkurzus sorozat

AZ EMMI támogatásával valósult meg a Fejes Művészeti Akadémia egy évig tartó mesterkurzus-sorozata

A Fejes Művészeti Akadémia Egyesület 2020 nyarán, Budapesten, külföldi és erdélyi magyarok együttműködése révén azzal a céllal jött létre, hogy a határon túli fiatal tehetségeket felkutassa, támogassa, tehetséggondozó́ programokkal fejlessze és mentorálás megvalósításával iskolán kívüli formában a tanintézményekkel együttműködve segítse a művészeti pályájukat.

2020 nyarán közvetlenül a Fejes Művészeti Akadémia alapítása után az EMMI (2 millió Forintos) támogatásával elindult az egyesület egy évig tartó (2020 június - 2021 június) mesterkurzus-sorozatának programjainak kialakítása. A támogatás elnyerését követően ugyancsak elkészült a bemutatkozó kisfilm és a www. fejesacademy.com oldal is.

Fejes Krisztina zongoraművész, az egyesület megálmodója és alapítója erdélyi tanulmányút és helyszínbejárás keretében tárgyalásokat folytatott különböző oktatási intézményekkel, lehetséges hangverseny és fesztivál helyszínekkel. Az oktatási intézményekben bemutató órákat tartott, valamint eszmecserét folytatott a szaktanárokkal a helyi zeneoktatási tantervekről, hangszerparkról, amelynek eredményeként kialakult az erdélyi oktatási partnerintézmények sora: Művészeti Szaklíceum / Marosvásárhely, Dr. Palló Imre Művészeti Líceum / Székelyudvarhely, Plugor Sándor Művészeti Líceum / Sepsiszentgyörgy, Művészeti Szaklíceum / Nagyszeben.

A tárgyalások eredményeként az Egyesület a zenei képzést a 2020/2021 tanévhez illeszkedően három hangszerre valósította meg: zongora, hegedű és cselló. A képzés mesterkurzus formában négy városban, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Nagyszeben, Sepsiszentgyörgy iskoláiban jött létre Fejes Krisztina, Szabó Gábor és Onczay Zoltán közreműködésével. A kurzusok megtartásán túl a Fejes Művészeti Akadémia Egyesület lehetőséget biztosított párbeszédre, mind a növendékek, mind a szülők és pedagógusok részére, megteremtve a mesterkurzus integratív képzési módját is.

A három-négy napos mesterkurzust követő koncertsorozat fesztivál programján erdélyi helyszíneken, nemzetközi hírű meghívott fellépő művészek közreműködésével mutatták be a mesterkurzusra kiválasztott fiatal tehetségek szakmai fejlődését.

Az egyesület további aktív támogató partnere, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet, ahol 2020. július 8 -án Fejes Krisztina nagy sikerű Bartók emlék-koncertet tartott, amely a zeneszerző korábbi sepsiszentgyörgyi hangversenyét elevenítette fel.

2021 júliusában a művésznő Székelyudvarhelyen a Székelyföldi Filharmónia szervezésében is szóló zongora hangversenyt adott a közönségnek, majd a zongora mesterkurzus programot 2022 február - márciusban zárta, ahova már a Kolozsvári Egyetem is társult, egyetemista növendékekkel.

2022 május 8-án Onczay Zoltán cselló mesterkurzusát Fejes Krisztinával együttesen zárták Székelyudvarhelyen ahol közösen adtak kamarazenei koncertet. Az egy éves program utolsó megállójának a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum adott helyet, ahol művészeink cselló és zongora kurzusát hallhatták a diákok, és tanáraik.

Our goals

Master courses

Masterclasses

Art teachers with internationally recognized and modern teaching methods.

Személyre szabott képzés

Personalized education

Long-term further learning opportunities in the framework of talent management

Magyar tradíciók

Hungarian traditions of music education

Conveyance of Hungarian musical traditions in educational and art programs

Koncetrek

Concerts

Facilitate performance opportunities for talented students

Fesztiválok

Festivals

International all-arts festivals

Ösztöndíj program

Scholarship programs

Constantly expanding international partnerships

Mentoráció és patronálás

Patrons Club

The social role of patrons in value creation

Művészek

Featured artists

Courses, concerts and festivals held by international artists

Sponsors

Partners

Contact

office@fejesacademy.com